Poslední dobou se mi do ničeho nechce, a když už by se chtělo, tak to zase nestíhám. Dokola škola a brigáda, a tak už jsem potřebovala vypnout a nemyslet. O víkendu jsem si teda řekla, že něco upeču, a když už máme ten podzim, tak mě napadly dýňové cupcakes. Nikdy předtím jsem je nepekla a s dýněmi ještě taková kamarádka nejsem. Musím ale říct, že se fakt povedly a všem chutnaly (i těm co nemají rádi dýni), takže je určitě vyzkoušejte :)
Recept na dýňové cupcaky:
3 hrníčky hladké mouky
1 lžička jedlé sody
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička soli
2 lžičky skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky muškátového oříšku
1 hrníček másla (pokojové teploty)
2 hrníčky krupicového cukru
4 vajíčka (menší)
1 hrníček mléka
1 a půl hrníčku dýňového pyré
Cream Cheese Frosting (krém):
150 g krémového sýra (Philadelphia, lučina, apod.)
250 g mascarpone
2 lžičky skořice
1 lžička vanilkové esence
Předehřejte si troubu na 180°C.
Do formiček nebo muffinového plechu si vyskládejte papírové košíčky.
V míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a koření.
V druhé míse smíchejte máslo s cukrem a vyšlehejte do pěny.
Dál přidávejte postupně po jednom vajíčku a dobře smíchejte.
Postupně pak přidávejte suché ingredience a mléko.
Nakonec přidejte dýňové pyré a smíchejte do hladkého těsta.
Pak těstem naplňte košíčky asi do dvou třetin.
Pečte zhruba 20 minut, záleží na troubě. (zkuste špejli)
Po vytažení z trouby nechte cupcaky úplně vychladnout,
když je budete zdobit teplé, krém se vám na nich rozteče).
Krém je jednoduchý. Smícháte všechno dohromady a můžete zdobit.
Krém NEšlehejte mixérem. Byl by pak tekutý a nešlo s ním zdobit.
Pak už jen naplňte zdobicí sáček, ozdbobte cupcaky a je to :)